Pristup djetetu

Glavni cilj i vodilja u našem radu: SRETNO I ZADOVOLJNO DIJETE.
Naš vrtić „Paperino“ njeguje: - individualni pristup s poštivanjem djetetovih potreba, želja i      Interesa;
-    Znatiželjan, istraživački odnos prema okolini;
-    Razvoj govornog izražavanja;
-    Razvoj i usmjeravanje dječje kreativnosti;
-    Poticanje samostalnosti i pozitivne slike o sebi;
-    Usvajanja pravila pristojnog ponašanja.
Uz motorički i spoznajni razvoj, potrebno je utjecati i na sva druga polja razvoja kojima se važnost povečava paralelno sa odrastanjem djeteta:
-    Socijalni i emocionalni razvoj:  djecu se podržava u razvoju samopouzdanja i samopoštovanja. Socijalne vještine se razvijaju  suradnjom, zajedničkim radom s drugima i uz druge. Djeca uče prihvatljivije načine da izraze svoje i poštuju potrebe i osjećaje drugih.
-    Govor, komunikacija i pismenost: djeca se potiču da pažljivo slušaju brojne slikovnice i jednostavne tekstove, te da pričaju o svojim iskustvima povećavajući pritom fond riječi. Kroz igru i pomoću različitih materijala mogu naučiti pisati.
-    Matematički razvoj: djeca uče sortirati povezivati, tražiti uzorke, prepoznavati odnose i raditi sa brojevima, oblicima, prostorom i mjerama.
-    Kreativni razvoj: obuhvaća likovnu umjetnost, ples, glazbu i igre zamišljanja. Djecu se potiče da prikažu ideje na neverbalan način i da razviju vlastiti ukus.U skladu s novom europskom regulativom, Dječji vrtić -Scuola dell'infanzia "Paperino" je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.
Više informacija Razumijem