Povjest vrtića

Naš vrtić „Paperino“ , postoji od 1993. godine, ali kao samostalna ustanova  otvaramo svoja vrata 1. ožujka 2005. godine kad se odvajamo od Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ .
Dan danas dijelimo prostore sa Talijanskom školom sa kojom imamo odličnu poslovnu i ljudsku suradnju.
Jedini smo vrtić na talijanskom jeziku i zbog toga obuhvaćamo cijelu Poreštinu i bližnje općine (Tar i Vrsar). Naši programi obuhvaćaju: odgoj djece, poučavanje djece, sanitarnu-higijensku zaštitu, prehranu djece od 1.godine po to njihovog polaska u školu. Osnivači našeg vrtića su Grad Poreč i Općina Vrsar.  U 2013. otvorili smo još jedan područni vrtić u Varvare i u Taru otvorili još jednu jasličku skupinu. U 2014. godini prestaje rad vrtića Paperina u Vrsaru. U 2019. otvorili smo još jedan područni vrtić u Velom Maju sa dvije jasličke skupine. U 2020.godini  imati ćemo još jednog područnog vrtića u Dračevcu sa jednom jasličkom i jednom vrtićkom skupinom.
Planiramo naš rad tromjesečno (životne, praktične i radne aktivnosti, raznovrsne igre, društvene i društveno zabavne igre), tjedno (aktivnosti na nivou objekta, planiranje aktivnosti za veće i manje grupe djece, individualne aktivnosti, suradnja sa roditeljima, sa vanjskima, i drugo), dnevno ( planiranje sredstva i poticaje za sobu i zajedničke prostore vrtića, aktivnosti za veću i manju grupu djece i individualno-konkretne sadržaje).
Sve planirane aktivnosti su upisane u pedagošku dokumentaciju kao i dnevna odgajateljska zapažanja , dječje reakcije, ponašanje djece u raznim situacijama osjećaje djece i drugo.

 Zgrada vrtića Paperino

U skladu s novom europskom regulativom, Dječji vrtić -Scuola dell'infanzia "Paperino" je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših web stranica, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.
Više informacija Razumijem