Za problem s venema i estetska kirurgija može biti rješenje

Moja svekrva već se godinama bori sa proširenim venama na nogama, a estetska kirurgija sigurno jojnikad nije pala na pamet. Ali kako sve napreduje, tako i postupci koje estetska kirurgija nudi.

Ukoliko imate problema sa proširenim venama, probajte se podvrgnuti jednom od zahvata koje nudi estetska kirurgija danas za rješavanje ovog problema:

  1. Endovenska laserska ablacija (EVLA) smatra se najboljim tretmanom za proširene vene i liječnici ju preporučuje kao prvu liniju liječenja. EVLA je opcija koju estetska kirurgija nudi, a pacijenti najčešće biraju. Tretman uključuje korištenje ultrazvuka za precizno lociranje oštećenih vena, nakon čega slijedi primjena precizne laserske toplinske energije za kolaps stijenke vene što dovodi do konačnog uništenja i njezine prirodne apsorpcije od strane tijela što dovodi do učinkovitog rješavanja temeljnog uzroka.
  2. Skleroterapija pjenom obično se koristi za liječenje većih vena koje možda nisu podložne liječenju EVLA-om. U tom slučaju vaskularni specijalist priprema sklerozant u otopinu pjene koja se zatim ubrizgava i ultrazvučno vođenje u zahvaćene vene. Sklerozant dovodi do upale stijenki vene nakon čega dolazi do konačnog skupljanja vene i nestanka
  3. Flebektomija poznata i kao avulzije vena učinkovit je tretman za istaknute vene koje se nalaze neposredno ispod površine kože. Ovaj zahvat je estetska kirurgija prije svega ostaloga. Kirurg će napraviti maleni rez, a zatim će lagano izvući venu pomoću kuke za venu. Avulzije vena ne zahtijevaju korištenje šavova i vrijeme oporavka je vrlo kratko. Flebektomija se često kombinira s EVLA-om za pacijente koji žele brži odgovor na liječenje u usporedbi sa skleroterapijom pjenom.

Svi tretmani proširenih vena provode se u lokalnoj anesteziji i bez potrebe za općom anestezijom čime se smanjuju rizici liječenja. Svi tretmani imaju malo ili nimalo zastoja, a tretmani su brzi i učinkoviti što omogućuje da pacijenti napuste kliniku u najkraćem mogućem roku.

Kad je estetska kirurgija ovog tipa u pitanju, vaskularni stručnjaci za liječenje svih vrsta vena na nogama, uključujući proširene vene, vene s nitima i paučaste vene – dati će pacijentima odgovore na sva njihova pitanja.

Za problem s venema i estetska kirurgija može biti rješenje

Za problem s venema i estetska kirurgija može biti rješenje
Scroll to top